Μουσική Δραστηριότητα > Δισκογραφία > Saviour

“Saviour” («Σωτήρας»)
Ένα Χριστουγεννιάτικο Μιούζικαλ

Το “Saviour” είναι το πρώτο αγγλόφωνο μιούζικαλ Έλληνα δημιουργού που κυκλοφόρησε στην παγκόσμια αγορά. Γράφτηκε το 1999 για να τιμήσει τις εορταστικές εκδηλώσεις των γενεθλίων του Ιησού κατά το έτος 2000, αλλά πήρε την τελική του μορφή δέκα χρόνια αργότερα.

Το CD δέχτηκε τη χορηγία του Εκπαιδευτικού Ιδρύματος «Αττική Παράδοση» και κυκλοφορεί από την “Music Bank Records”. Ο Μιχάλης Σεραφείμ έκανε τις εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις, ενώ ο παραγωγός Σεκόντος Μπουχάγιερ ήταν η κινητήριος δύναμη πίσω από όλη την προσπάθεια. Στις ηχογραφήσεις συμμετείχαν εικοσιτέσσερις τραγουδιστές, που επελέγησαν ανάμεσα στους σπουδαστές, αποφοίτους και φίλους του Κολλεγίου Deree (εκπαιδευτική μονάδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος), καθώς και δεκατέσσερις μουσικοί.

Το “Saviour” παρουσιάζει τη γνωστή ιστορία της έλευσης του Χριστού στη γη, κάτω από ένα νέο πρίσμα. Εκτός από το θέμα της γέννησης ενός Σωτήρα, της πίστης, της λύτρωσης, της ελπίδας και της χαράς, παρουσιάζει και την πλευρά του θανάτου των παιδιών που εσφάγησαν για χάρη Του, της θυσίας, του φόβου, της απάτης, της κακής χρήσης της δύναμης και της έντονης λύπης. Το διαχρονικό μήνυμα αγάπης του Ιησού είναι το στοιχείο που ισορροπεί και δένει αρμονικά αυτές τις αντιφάσεις.

Η παρουσίαση του CD έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2009 στο Θέατρο Δραματικής Τέχνης του Αμερικανικού Κολλεγίου. Την εκδήλωση καλωσόρισε ο κ. Τζων Σ. Μπέιλη, Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αττική Παράδοση». Για το έργο μίλησαν η κ. Τατιάνα Παπαγεωργίου, διακεκριμένη σολίστ του πιάνου, μουσικολόγος και καθηγήτρια μουσικής, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος Παφίλης, Θεολόγος, Ιστορικός, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και η δημιουργός. Παρουσιάστηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών και ζωντανά αποσπάσματα του έργου, με τη συμμετοχή μέρους των πρωταγωνιστών, καθώς και σπουδαστών του Κολλεγίου Deree. Η ηθοποιός Βικτώρια Κολσουζιάν συμμετείχε ως παρουσιάστρια της βραδιάς και αφηγητής.
 Album
Christos Alexandrou
Album
Despina Betini - Δέσ
Album
Chrisanthi Demopoulo
Album
Stefanos-Filippos Di
Album
Augoustina Economou
Album
Olga Emmanuel - Όλγα
Album
John Fenakis - Γιάνν
Album
Yannis Filias - Γιάν
Album
Labri Giotto - Λαμπρ
Album
Michael Iosifidis -
Album
Danae Karakosta - Δα
Album
Vangelis Maniatis -
Album
Elena Moschaki - Έλε
Album
Dimitris Moschoudis
Album
Thanos Nikolopoulos
Album
Alkaeos Papanagis -
Album
Petros Skarmoutsos -
Album
Simoni Tiano - Σιμών
Album
John Zaragalis - Γιά
Album
Secundo Buhagiar - Σ
| Copyright 2012 | powered by Konnos