Μουσική Δραστηριότητα > Δισκογραφία > Χρυσόθεμις

«Χρυσόθεμις»
Μια ιστορία βγαλμένη από τη ζωή και ειπωμένη με τραγούδι

Το «Χρυσόθεμις» είναι μια συλλογή τραγουδιών που παρουσιάζονται μέσα σε ένα θεατρικό πλαίσιο. Παρόλο που ως ενότητα το έργο δεν αποτελεί αυτοβιογραφία, τα τραγούδια γεννήθηκαν ή εμπνεύστηκαν από προσωπικά βιώματα και προβληματισμούς που θα μπορούσαν να είναι εμπειρίες οποιασδήποτε άλλης γυναίκας.

Η Όλγα Εμμανουήλ έγραψε τους στίχους, τη μουσική ή και τα δύο στα περισσότερα τραγούδια. Σε κάποια από αυτά, στιχουργοί είναι οι Καίσαρ Εμμανουήλ, Κώστας Τουρνάς και Jim Young, ενώ άλλοι συνθέτες είναι οι Δημήτρης Τουφεξής και Παύλος Φασιανός.

Την ενορχήστρωση του έργου έκανε ο Νίκος Σανιός. Οι ερμηνευτές – Ρόζα Πουλημένου, Βαγγέλης Μανιάτης, Σοφία Καπετανάκου και Βαγγέλης Αγγελάκης – είναι καταξιωμένοι σολίστες του κλασσικού ρεπερτορίου που έχουν ασχοληθεί και με το μιούζικαλ. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή της μικρής Μυρτώς Μπερή του Μουσικού Συνόλου “Family Voices”.

Το «Χρυσόθεμις» παρουσιάστηκε ως μουσικοχορευτική παράσταση στο θέατρο του Κολλεγίου Pierce στις 23 Μαΐου 2008. Εκτός από τους πρωταγωνιστές, στην παράσταση συμμετείχαν σπουδαστές και απόφοιτοι του Κολλεγίου Deree ως ηθοποιοί/χορευτές, όπως επίσης και η σοπράνο Μαρία Κόκκα. Την σκηνοθεσία και τις χορογραφίες είχε επιμεληθεί η Cindi Trent.

| Copyright 2012 | powered by Konnos